TAIF OASIS  
MIXED USE

Location: Taif, Saudi Arabia

Area: 18,200 m2

Client: Undisclosed 

Use: Mixed use 

Scope: Design & Supervision

Budget: SAR 50,000,000 

Status: Concept   

Taif Oasis is the new Taif's city business and leisure hub. The project comprise of 4 star hotel, retail shops, restaurants and ballrooms

The northern facade of the hotel tower are glazed with louvers and green hanged gardens to provide spectacular views of the main internal court and the green roof tops, while the east facing elevation steps down in height, integrating the buildings with the surrounding urban grain. The podium level and surrounding external spaces provide a cluster of shops, cafes, restaurants, a gymnasium and ballrooms. Ground floor layout allows the natural air flow to penetrate the internal court. 

© 2019 by Collaborative Architects + Partners.